موتور های تیوبلار

موتور های تیوبلار کرکره های برقی به دو دسته پر سرعت و سرعت استاندارد تقسیم میشوند. همچنین این موتور ها دو مدل AC 220V با وزن تیغه متحرک 50، 80، 100، 120، 140 و 230 نیوتن متر و مدل DC 24V بک آپ دار با UPS با وزن تیغه متحرک 50، 80، 100، 120، 140 و 230 نیوتن متر دارند.



موتور توبولار کرکره برقی (tubular) یا موتور استوانه ای، طوری طراحی شده است که درون یک محور چرخنده قرار می گیرد و شبیه به یک لوله فلزی به نظر می رسد. موتور توبلار (تیوبلار) کرکره برقی توانایی به حرکت درآوردن درب هایی با وزن و تردد پایین را دارند و نصب و راه اندازی آن ها نیاز به دقت بیشتری دارد. موتور های توبولار ساده قابلیت به حرکت در آوردن درب هایی تا وزن 140 نیوتن و موتور های توبولار صنعتی توانایی باز و بسته کردن کرکره برقی تا وزن 500 نیوتن را نیز داراست. موتور توبولار کرکره برقی اندازه نسبتا کوچک و قیمت مناسبی دارند. موتور های توبولار درب اتوماتیک کرکره ای بر اساس وزن تیغه ای که به حرکت در می آورند تقسیم می گردند، سنجش این عدد بر حسب واحد Nm (نیوتون متر) انجام می گیرد.



کرکره های برقی از عناصر مختلفی ساخته شده اند. جز اصلی هر کرکره برقی، موتور آن است که با استفاده از نیروی گشتاور دینامیک، باعث به حرکت در آمدن تیغه ها می گردد. برخی از موتور های کرکره برقی که دارای کنترل رادیویی هستند، نوع پیشرفته تری از کرکره اتوماتیک اند که به راحتی و توسط یک ریموت، می توان آن را کنترل نمود. مجموعه موتور کرکره برقی مانند دیگر درب های اتوماتیک، مجهز به فتوسل (چشمی) می باشند، این فتوسل ها در هنگام بسته شدن کرکره، با تشخیص حرکت در نزدیکی کرکره برقی ، حرکت آن را متوقف می کند. برخی از انواع کرکره های برقی را نیز می توان به صورت وایرلس (بدون سیم) کنترل نمود، این سیستم برای ساختمان های بازسازی شده ای که شرایط سیم کشی مجدد برای آن ها فراهم نیست، بسیار مناسب است.
امکان استفاده از سنسور های آفتابی، تایمر ها و دیگر حسگر ها برای موتور کرکره برقی وجود دارد که اجازه حرکت اتوماتیک به کرکره را (بر اساس تشخیص صدا، دما یا ...) می دهد. می توان کرکره برقی منزل را در یک لوکیشن کنترل مرکزی، کنترل نمود.
موتور های کرکره برقی به سه دسته کلی تقسیم می شوند:
موتور ساید کرکره برقی (موتور هایی که برای درب های با وزن و تردد بالا استفاده می شوند)، موتور سنترال کرکره برقی (برای درب هایی با میزان تردد و وزن متوسط و تبدیل کردن کرکره های قدیمی به کرکره های اتوماتیک) و موتور کرکره برقی توبولار.
موتورهای توبلار بیشتر در ورودی های کوچک و کم تردد مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت عمده ای که در موتور ساید کرکره برقی و موتور توبلار کرکره برقی دیده می شود، در قطعات جانبی آن ها است: قطعاتی مانند برد، پایه، اندکپ و بلبرینگ درموتورهای ساید به صورت یک پکیج واحد ارائه می گردد؛ اما همین قطعات درموتور های توبلار باید به صورت جدا ازهم تهیه شوند.



کاربرد این نوع موتورها برای تمامی انواع کرکره میباشد.موتور های تیوبلار بدون شک پر استفاده ترین نوع موتور در کرکره برقی ها می باشد و دارای محبوبیت زیادی بین نصابان کرکره است. علت نام گذاری آن به این نام ، شکل لوله ای آن است. یکی از دلایل محبوبیت این نوع موتور کرکره ، نصب آسان است که می توان با توجه به وزن تیغه کرکره، موتور مناسب را استفاده کرد. این موتور ها در وزن های 30، 50، 80، 100، 120، 140، 230 و 300 کیلوگرم موجود است.که پیشنهاد می شود در مواردی خاص به توصیه فروشنده چنانچه ابعاد و وزن کرکره به حدی باشد که موتور 300 نیوتن قابل استفاده باشد از موتور ساید 300 بهره گیریم. باید توجه داشت که تاج و آداپتور در موتور های مختلف با هم متفاوت است با استفاده از یک شافت گرد یا هشت ضلعی (بسته به تاج آداپتور و موتور) به راحتی قابل نصب می باشد. این موتورهای کرکره دارای وزن کمی است و به آسانی قابل حمل است. این نوع موتور کرکره در وزن های مختلف در بازار موجود است و با توجه به شافت باید موتور مربوطه را انتخاب کرد. برای مثال موتور های 230 و 300 نیوتن اغلب دارای تاج و آداپتور سایز 11 گرد و موتور های سبک تا وزن 140 دارای تاج و آداپتور 8 گرد یا 7 هشت ضلعی است.